2011-08-24 12:49:20• hírek • Póti Orsolya

Az utolsó fúvós koncertre készülnek

Közel két hónapon keresztül, szombat esténként Szatmár megyei és többnyire vendég fúvós zenekarok szórakoztatták a szatmáriakat. A zenészek a régi központ Parkjában léptek fel klasszikus, közismert és ifjúsági dalokkal.

Minderre a fúvósok fesztiválja, a Harsonaszó Fesztivál keretében került sor, amelyet immár második alkalommal szervezett meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Megyei Múzeum közreműködésével.

A szervezők a fesztiválból tradíciót teremtenének, hiszen rendkívül fontos fenntartani ezt a zenés hagyományt. Főleg azért is, mert számos Szatmár megyei település fiataljai szívesen sajátítják el a fúvós hangszeren való zenélés művészetét, és nagy kedvel lépnek fel különböző rendezvényeken.

Az elmúlt hónapokban többnyire a bélteki, a kaplonyi, a mezőpetri, a fényi, az erdődi és túrterebesi vendégzenekarok tették hangulatossá a nyári estéket, a fesztivált pedig egy neves Maros megyei fúvószenekar, a dicsőszentmártoni Armonia nyitotta.

A szervezők a fesztivál záróakkordját is színvonalasra tervezik, ugyanis azonkívül, hogy a zenekarok fellépnek, fúvós felvonulás, és sváb táncbemutató is lesz a Német Demokrata fórum közreműködésével. A koncertre augusztus 27-én, a már megszokott időpontban, 19 órától kerül sor a régi központi parkban, 20 órától pedig látványos néptáncbemutatót tekinthet meg a közönség.

Mircea Cacu karmester, a rendezvény főszervezője a Szatmár.ro-nak elmondta: az idei fesztivál is rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen szombatról szombatra több és több érdeklődő vett részt a koncerteken. A karmester reméli a jövőben sikerül több neves zenekart is meginvitálniuk, azért, hogy a szatmári közönség más tájegységek fúvószenéit is megismerhesse.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: